Satesaus van pindakaas

Satesaus van pindakaas

Je kunt heel makkelijk satesaus van pindakaas maken. Je hoeft er geen chefkok voor te zijn, iedere leek met een pannetje en gasfornuis kan het doen.

Ingredienten voor satesaus van pindakaas

Om satesaus van pindakaas te maken heb je niet veel nodig. Allereerst natuurlijk pindakaas, ongeveer tweehonderd gram moet voldoende zijn. Verder gaat er water bij, een beetje ketjap en voor de liefhebber nog wat sambal.

De bereiding

De bereiding van satesaus van pindakaas begint met het opzetten van een pannetje met vierhonderd mililiter water. Daar doe je steeds wat van de pindakaas bij en dan goed roeren tot het als het ware oplost. In totaal ongeveer tweehonderd gram, tot het een goede dikke saus wordt. Als de satesaus van pindakaas goed is opgelost, haal je het pannetje van het vuur.

Doe nu de ketjap en sambal erdoorheen.

Van de ketjap is een eetlepel voldoende. De sambal mag een beetje op gevoel, hoe meer sambal hoe pittiger de saus wordt. Wanneer de saus wat dik blijft, kan een beetje extra water worden toegevoegd.Als alles goed is opgelost, even proeven. Helemaal naar je zin? Dan heb je satesaus van pindakaas gemaakt. Eet smakelijk.