Zelfgemaakte satesaus

Zelfgemaakte satesaus recept van zelfgemaakte satesaus

Zelfgemaakte satesaus is toch vaak het lekkerst omdat u er zelf een eigen draai aan kunt geven. U kunt voor zelfgemaakte satesaus het volgende gebruiken:
– Pindakaas
– ketjap
– ui
– knoflook
– sambal
– melk
– zout en peper

 

Om zelf satesaus te maken kunt u het best de ui en de knoflook eerst snijden en aan laten fruiten in een steelpannetje

Dan voegt u er een lepel of twee pindakaas en een scheut ketjap bij en roert u totdat de saus een fijne substantie krijgt. Naar smaak kunt u een theelepel sambal toevoegen en melk om het weer wat te nuanceren als het te pittig wordt.
De zelfgemaakte satesaus moet u vooral blijven proeven tussendoor, tot dat de gewenste smaak bereikt is.

Hoe serveren

U kunt uw zelfgemaakte satesaus opdienen bij nasi, bami of andere oosterse gerechten, maar natuurlijk kunt u het ook inzetten bij een feestje om bij brood en/of rauwkost te eten. Ook bij de frietjes – die u natuurlijk ook zelf maakt- is het lekker om u saus bij te serveren.

Verschillende smaken

Met de verschillende soorten sambal krijgt u al verschillende smaken aan de satesaus. Maar denkt u ook eens aan wat suiker toe te voegen aan het recept, of met kokosmelk te werken ipv met gewone melk. Voegt u kaneel toe, dan krijgt het weer een andere twist.