Zelf satesaus maken

Zelf satesaus maken

Zelf satesaus maken is heel makkelijk te doen en binnen tien minuten is uw satesaus klaar. De een houdt van pittige saus, de andere weer van zoete satesaus. U kunt satesaus bij vele gerechten serveren.

Basisingrediënten

Bij zelf satesaus maken heeft u grote pot pindakaas nodig als u flink wat saus wilt maken. Een eetlepel azijn, één tiende liter water, een blikje tomatenpuree, drie eetlepels ketjap en twee theelepeltjes sambal. In plaats van sambal kunt u een rode peper heel fijn snijden. Meer heeft u als basis niet nodig.

De saus maken

Bij zelf satesaus maken doet u de inhoud van de pot pindakaas in een pan waarbij u het vuur heel laag zet. Voeg nu de tomatenpuree toe en meng dit met de pindakaas. Nu kunt u de azijn bijvoegen, het water, de ketjap en de sambal of de fijngesneden rode peper. Bij zelf satesaus maken is het heel belangrijk dat u blijft roeren zodat alles goed is gemengd en dat er geen klonten achterblijven. De dikte die u wilt kunt u maken door eventueel nog wat water toe te voegen.
Zelf satesaus maken kan iedereen en kan eigenlijk niet mislukken!